Hangfelvétel minőségjavítása

Hanganyag restaurálás, zajos hangfelvétel javítása, zajszűrése

Napjainkban a mobiltelefonja által mindenki rendelkezik hangrögzítő eszközzel. Széles választékban vásárolhatóak az egyszerű hangrögzítő berendezések. Ezek az eszközök olcsók és sajnos evvel arányosan minőségük is gyenge. Az ilyen eszközzel rögzített felvételek pedig legtöbb esetben nem ideális körülmények között készülnek.

wavelab-8.jpg

Talán legnagyobb számban olyan megkeresések érkeznek hozzám, mely során a megbízó szeretne egy rossz minőségű felvételen minőségjavítást végeztetni. Szeretné, ha a beszéd jobban érthetővé válna és a zavaró hangok eltűnnénk a felvételről.

Bővebben: www.minosegjavitas.hu
English: www.recordingrepair.co.uk

Szerencsére a zajszűrő és minőségjavító berendezések komoly fejlődést mutatnak. Évről évre újabb eljárások jelennek meg. Ezekkel a modern eszközökkel nagyon jó eredmények érhetőek el a hanganyagok minőségjavításában.  A zajos környezetben készült felvételeken a nem kívánt zajok jól mérsékelhetőek és a beszéd kiemelhető, így jelentősen javul a beszéd érthetősége.

Azonban akadnak olyan esetek is amikor a minőségjavítás útjában nem a felvételen jelentkező zajok hanem a rögzítő eszköz rossz minősége áll. A kis felbontású nagy tömörítéssel, veszteséges módon rögzített hanganyagokból hiányoznak a beszéd érhetőséget meghatározó hangi összetevők. Ez olyan mintha egy rossz minőségű mobiltelefonnal készített fényképből szeretnénk jó minőségű képet. Amit nem tartalmaz a felvétel az utólag nem pótolható.

A legtöbb esetben azonban már a megfelelő zajszűrő eljárásokkal is jelentősen nő a beszéd érthetőség.

Kapcsolatfelvételhez keresse fel weboldalamat: www.minosegjavitas.hu

English: www.recordingrepair.co.uk